email: mirjo@mirjo.fi

KARKAUSPÄIVÄ

Sairastuin rintasyöpään alkuvuodesta 2008. Runoteokseni "Karkauspäivä" syntyi sairauteni aikana näkemieni unien, kirjoittamieni päiväkirjamerkintöjen sekä tajunnanvirtakirjoitusten pohjalta. Ilman kirjan työstämistä, vaikeasta sairaudesta toipuminen olisi todennäköisesti ollut huomattavasti vaikeampaa. Toivon, että kirjan myötä voin osaltani tukea muita rintasyöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Tahdon myös rohkaista jokaista löytämään oman voimauttavan tavan purkaa itseään. Vakava sairaus pysäyttää aina, mutta matka jatkuu...

Otteita kirjasta:

"Tämän uuden todellisuuden reunalla olen yhtäkkiä vain katsoja. Monitorissa musta aukko näyttää valtavalta, verkkoon juuttuneelta silmältä. Löytyy lisää, toinen, kolmas, melkein kuulen, kuinka ne vaihtavat ajatuksia tulevaisuudesta, minä pelkään, että sitä ei tule"

I palkinto:

"Karkauspäivä" palkittiin Päätalo-instituutin Möllärimestari omakustannekirjakilpailun runosarjan I palkinolla kesällä 2009.

Kirjan tiedot:

KARKAUSPÄIVÄ ... Mirjo Anttola-Hakala ... ISBN 978-952-92-5068-4 ... nidottu, pehmeäkantinen, 84 s ... Hinta 6 € (sis. postimaksun)

Tilaa

Karkauspäivä mediassa:

Yle Taustapeili 14.10.2010

KASVUKIPUJA

Runoteos "Kasvukipuja" käsittelee naiseksi kasvamisen teemaa. Osa teoksen runoista on saanut alkusykkeen taidegallerioissa tai -museoissa, osa pohjautuu omiin lapsuuden muistikuviin tai uniin. Kirjan teema sai alkunsa hyvin pian esikoisrunokirjani "Karkauspäivä" jälkeen. Neljänkympin huumassa tahdoin kirjoittaa itsestäni ulos prinsessat sekä naiseksi kasvamisen pelot.

Otteita kirjasta:

"Tässä asunnossa on kaksi huonetta. Toisessa piirrän asentoja, toisessa hengitän. Kun piirrän, piirrän jalan toisen viereen, kaulan kutsuvasti esille, piirrän selkärangan, ajatuskuplan, lepoasennon, keskittyvän ohimolohkon, heittoistuimen, tajunnan toiselle tasolle, hameenhelman hieman polvea ylemmäksi"

I palkinto:

"Kasvukipuja" palkittiin Päätalo-instituutin Möllärimestari omakustannuskirjakilpailun runosarjan I palkinnolla sekä Möllärimestari 2010 pääpalkinnolla kesällä 2010.

Kirjan tiedot:

KASVUKIPUJA ... Mirjo Anttola-Hakala ... ISBN 978-952-92-7180-1 ... nidottu, pehmeäkantinen, 104 s ... Hinta 6 € (sis. postimaksun)

Tilaa

Kasvukipuja mediassa:

Päätalo-instituutti

KUVITTELEN JALKAPOHJIINI ELÄMÄNVIIVAT

"Kuvittelen jalkapohjiini elämänviivat" on proosarunokokoelma arkeen palaamisesta vakavan sairauden jälkeen. Kun keho on toipunut, matka jatkuu. Mutta kuinka nopeasti muistikuvat irtoavat?

Otteita kirjasta:

"Ehkä muistikuvat ovatkin vain unikuvia, irtileikattuja jäälauttoja, luonnollisia irtiottoja? Ja kun herään, asun taas talossa, jossa oli piilopaikkoja vilisevä vaatehuone, neljällä kädellä avattavat ikkunat ja piha, jonka jäätyneitä lätäköitä astuin rikki avojaloin"

"En ole koskaan nähnyt yhtä suuria verkkosilmiä kuin sateen jälkeen eilen. Piha oli täynnä vastakuoriutuneita sudenkorentoja, siivet rypyssä, kullankeltainen kivipöly niiden huulilla. Tunsin epämääräistä kateutta. Minulla ei ole niin täydellistä itsetuntoa."

III runoteokseni:

Toukokuussa 2012 julkaistu "Kuvittelen jalkapohjiini elämänviivat" on kolmas runoteokseni.

Kirjan tiedot:

KUVITTELEN JALKAPOHJIINI ELÄMÄNVIIVAT ... Mirjo Anttola-Hakala ... ISBN 978-952-93-0602-2 ... nidottu, pehmeäkantinen, 76 s ... Hinta 6 € (sis. postimaksun)

Tilaa